3 peiliai, kuriuos privalo turėti kiekvienas virtuvės šefas!

3 peiliai, kuriuos privalo turėti kiekvienas virtuvės šefas!

Šiame straipsnyje aptarsime 3 pagrindinius peilius, kuriuos privalo turėti kiekvienas virtuvės šefas. 

Šiuo metu rinkoje yra daugybė įvairiausių peilių. Be abejonės vieni peiliai atlieka tam tikrą darbą geriau už kitus, tačiau yra trys pagrindiniai peiliai, su kuriais atliksite didžiąją dalį darų be jokio vargo. Šiame straipsnyje ir aptarsime, kokie yra 3 pagrindiniai peiliai, kuriuos privalo turėti kiekvienas virtuvės šefas. 

Pirmasis peilis, pats svarbiausias iš visų, tai šefo peilis (angl. chef knife). Su šiuo peiliu yra atliekama apie 95% darbų. Jis yra universaliausias iš visų peilių. Jis yra didelis, su juo patogu pjaustyti tiek mėsą, tiek daržoves ar vaisius. Kitos panašios į standartinį šefo peilį atmainos yra santoku ir kiritsuke peiliai. Tai plačiausiai naudojami peiliai visose pasaulio virtuvėse. Šefo be šio peilio, kaip be rankų. Labai svarbu yra aukštos kokybės peilis. Juos reikia rečiau galąsti, nes jie daug ilgiau išlieka aštrūs, o taip pat jie yra ypač atsparūs aplinkos veiksniams ir rūdims.

Antrasis peilis, kurį privalo turėti kiekvienas virtuvės šefas, tai duonos peilis (angl. bread arba serrated knife). Tai peilis, kuris padės atlikti maisto ruošos darbus, kurių negali tinkamai įveikti šefo peilis. Kaip pavyzdį paimkime duonos ar pyragų pjaustymą. Kai duona turi storesnę plutelę, o vidus yra ypač minkštas, pjaunant su šefo peiliu duona dažniausiai yra perspaudžiama arba suplyšta pjaunant. Kita vertus aštrūs dantukai esantys ant duonos peilio lengvai pjauna tokius maisto produktus jų nesudarkydamas. Kai kurie virtuvės šefai šiuos peilius taip pat naudoja tam tikrų vaisių pjaustymui.

Trečiasis peilis, kurį privalo turėti kiekvienas virtuvės šefas yra pagalbinis šefo peilis (angl. petty knife). Šis peilis dizainu šiek tiek panašus į šefo peilį, tačiau yra kur kas mažesnis. Jis skirtas atlikti kruopštesnius darbus, kur šefo peilis būtų per didelis. Jis puikiai padės nukaulinant ar valant mėsą, o taip pat pjaustant ar valant daržoves.

Štai šie trys peiliai turėtų būti kiekvieno virtuvės šefo įrankių arsenale. Tikimės, kad šis straipsnis jums padės apsispręsti renkantis tinkamiausią peilį.

Jei norėtumėte pamatyti mūsų siūlomus peilius, juos galite rasti paspaudę šią nuorodą.

Linkime kuo daugiau smagių akimirkų virtuvėje.

  • Prenumeruokite mūsų naujienas ir gaukite 10% nuolaidą!

    Bendraukime